FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Decembar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 <PREDJELA>

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: <PREDJELA>   Sub Maj 08, 2010 6:18 pm

First topic message reminder :

Pašteta od dimljenog lososa

POTREBNO JE
2 šoljice kisele pavlake, 200 g sremskog sira, filet dimljenog lososa, četvrt šoljice seckanog vlašca ili mladog luka

PRIPREMA
Umutite kiselu pavlaku i sir u penastu i glatku smesu. Losos isecite na trake i pomešajte s vlašcem ili mladim lukom. Obe smese izmešajte i ohladite. Paštetu servirajte s krekerima ili prepečenim kriškama bageta.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com

AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:02 am

Šnite od šargarepe

POTREBNO JE
750 g šargarepe, crni luk, 4 čena belog luka, 2 jaja, kašika majorana, kašika soli, prezle, ulje

PRIPREMA
Šargarepu skuvajte u slanoj vodi, iseckajte i pomešajte sa sitno iseckanim crnim i belim lukom i umućenim jajima. Posolite, začinite majoranom i zgusnite prezlama. Od smese napravite rolat, stavite ga u pleh premazan uljem i pecite pola sata na 200 stepeni.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:03 am

Paradajz punjen tunjevinom

POTREBNO JE
6 paradajza, 200 g feta sira, 100 g kisele pavlake, 100 g maslaca, konzerva tunjevine, glavica crnog luka, 90 g majoneza, so, biber

PRIPREMA
Paradajz izdubite i ostavite da se ocedi. Izgnječite sir, dodajte oceđenu tunjevinu, pavlaku, istopljen maslac, sitno isečen luk, majonez, biber i so. Sve dobro umutite i napunite svaki paradajz, a zatim ih ostavite u frižider da se dobro ohlade.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:04 am

Junetina u testu

POTREBNO JE
ZA TESTO: 1/2 kg brašna, šolja mlakog mleka, 2 jajeta, 3 1/2 kašike šećera, kašika soli, 100 g maslaca, 20 g kvasca
ZA NADEV: 1 kg mlevene junetine, glavica crnog luka, 2 kašike maslaca, 3 kuvana jajeta, 1/2 veze mirođije, so, biber

PRIPREMA
Razmutite četvrt šolje mleka, kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna i ostavite da nadođe. Dodajte brašno, preostalo mleko i šećer, maslac, žumanca, so i šne od dva belanca. Umesite testo i ostavite da nadođe. Za nadev propržite luk i meso, začinite, pa kad se ohladi dodajte kuvana jaja i mirođiju. Testo razvucite na debljinu prsta, stavite u pleh, nafilujte, pa je presavijte sa četiri strane. Nakon pola sata premažite žumancetom i pecite 40 min. na 220 stepeni.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:05 am

Veseli paradajz

POTREBNO JE
8 paradajza, 2 tvrdo kuvana jaja, 150 g šunke, 200 g mladog sira, 3 kašike majoneza, prstohvat vegete, so, začinsko bilje.
PRIPREMA
Isecite gornji deo paradajza, kapice sačuvajte za kasnije, a sadržaj izvadite i stavite u činiju. Skuvana jaja i šunku sitno iseckajte i stavite ih u činiju s paradajzom. Dodajte sir i majonez i dobro promešajte. Smesu posolite, pobiberite, začinite vegetom i napunite time paradajz. Na kraju pospite začinskim biljem i poklopite.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:05 am

Paprika sa sirom

POTREBNO JE
4 paprike, 100 g kačkavalja, 2 jaja, šolja prezli, pola šolje sitno iseckane šunke, pola šolje mleka, vezica svežeg peršuna, so, biber.
PRIPREMA
Kačkavalj izrendajte i stavite u činiju. Nakon toga ga pomešajte s prezlama, jajima, mlekom i šunkom. Posolite i pobiberite. Papriku podelite na pola i očistite je od semenki. Napunite je smesom i poređajte na pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:06 am

Krompir s pečurkama

POTREBNO JE
8 velikih krompira, 200 g svežih pečuraka, 2 crna luka, jaje, biber, vegeta, so, ulje.
PRIPREMA
Krompire oljuštite i odsecite im vrh i dno da bi mogli da stoje uspravno u rerni. Izvadite unutrašnjost krompira tako da mu ivice budu debljine 1 santimetar. Sadržaj koji ste izvadili iz krompira skuvajte u slanoj vodi i napravite pire. Na ulju ispržite iseckani crni luk i pečurke, pa ih pomešajte sa pireom i jajima, posolite, pobiberite i začinite vegetom. Napunite ovom smesom krompire, poređajte ih u pleh i prelijte sa 100 ml vode. Pecite oko 30 minuta
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:07 am

Blini s piletinom

POTREBNO JE
500 g pilećeg mesa, 300 g šunke, 4 jaja, 4 kašike, instant pirea, 4 kašike ulja, 2 kašičice suvog biljnog začina, crni luk, čen belog luka, so

PRIPREMA
Pileće meso iseckajte na komadiće i pomešajte s izrendanom šunkom, uljem, instant pireom, suvim biljnim začinom i solju. Sve promešajte i ostavite da malo odstoji u frižideru. Nakon toga dodajte seckani crni i propasirani beli luk. Od smese izlijte palačinke na tiganj ili u pleh sa zagrejanim uljem i ispecite. Servirajte s pireom od krompira i svežom salatom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:09 am

Palačinke s mesom i povrćem

POTREBNO JE
8 palačinki, 200 g mesa (teletina, svinjetina ili piletina), 200 g svežih šampinjona, luk, 2 čena belog luka, 2 crvene paprike, ljuta papričica, supena kašika limunovog soka, 2 kašike ulja, so, biber

PRIPREMA
Papriku operite i prepolovite, izvadite semenke i isecite na kockice. U tiganju ugrejte ulje, dodajte ispasiran beli luk i ljutu papričicu bez semenki. Propržite nekoliko minuta dok luk ne omekša. Meso isecite na kockice, dodajte u smesu u tiganju i uz povremeno mešanje pržite oko pet minuta. Dodajte papriku i limunov sok, pa pržite po par minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Ovom smesom napunite palačinke, sastavite krajeve i pričvrstite čačakalicom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:12 am

Palačinke s tikvicama

POTREBNO JE
tikvica, 2 jaja, 4 čena belog luka, 150 g brašna, majoran, so, ulje

PRIPREMA
Tikvicu oljuštite i izrendajte, posolite i ostavite da odstoji. U činiju s tikvicama dodajte brašno, jaja, propasirani beli luk, posolite i začinite majoranom. U tiganju zagrejte ulje i ispecite palačinke, jednu po jednu. Služite palačinke uz sezonsku salatu.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:12 am

Pitice sa sirom

POTREBNO JE
1/2 kg kora za pitu, 1/2 kg mladog sira, 1/2 kg šargarepe, crne masline, peršun, ulje

PRIPREMA
Odvojite po tri kore za svaku pitu i svaku poprskajte uljem i vodom. Na treću koru nanesite tanak sloj narendane sveže šargarepe, preko nje nanesite izgnječen sir, pa pospite peršunom. Kore uvijte čvršće i poređajte u pleh, premažite uljem i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Pečenu pitu isecite oštrim nožem na parčad debljine prsta i stavljajte u papirne korpice. Ukrasite crnim maslinama.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:13 am

Brodići s nadevom od kačkavalja

POTREBNO JE
500 g brašna, kocka kvasca, kašika ulja, so, šolja mleka, 2 kisele pavlake, 200 g kačkavalja, jaje, biber, origano

PRIPREMA
Umesite testo od brašna, ulja, kvasca rastopljenog u mlakom mleku i posolite. Narendajte kačkavalj, pomešajte s pavlakom i jajetom, začinite i filujte pravougaonike koje ste isekli od rastanjenog testa. Spojite krajeve da izgleda kao kanu i pecite na 200 stepeni. Od testa možete da napravite i rolnice.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:14 am

Pitice s mladim lukom

POTREBNO JE
250 g tankih kora za pitu, 100 g rastopljenog maslaca, 250 g mladog luka, 100 g fete, šolja jogurta, dva umućena jajeta, kašičica seckane nane, so, biber

PRIPREMA
Testo isecite u kvadrate srazmerne modlama koje imate, svaku koru premažite maslacem i stavljajte po tri kore u modlu kako biste formirali reckave ivice. Od svih navedenih sastojaka umutite fil, napunite pitice i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:16 am

Gurmanski zalogaji

POTREBNO JE
vekna bajatog hleba, 300 g sušenih koktel kobasica, tegla mariniranih šampinjona, 150 g majoneza, senf, 2 zelene paprike

PRIPREMA
Bajati hleb isecite na parčad, a onda iz njih modlom izvlačite krugove. Poređajte ih u pleh, zapecite, pa premažite mešavinom majoneza i senfa. Na čačkalicu nanižite kobasice, šampinjone i zelenu papriku, pa zabodite u krutone od hleba.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:17 am

Brzi krekeri

POTREBNO JE
kutija krekera, krem-sir, tri mesna nareska, rukola

PRIPREMA
Krekere premažite krem-sirom, nafilujte izgnječenim nareskom i pospite rukolom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:20 am

Sendvič sa pršutom i grožđem

POTREBNO JE
vekna hleba
ZA PRVI NADEV: margarin, 200 g goveđe pršute, 100 g krem-sira
ZA DRUGI NADEV: margarin, 250 g bri sira, orasi, grožđe
ZA TREĆI NADEV: margarin, peršun, beli luk, začin po želji, paradajz

PRIPREMA
Hleb isecite na parčad. Sendviče na koje ćete stavljati pršutu ili sir namažite margarinom i odozgo stavljate navedene sastojke. Za pripremu trećeg namaza margarin začinite usitnjenim belim lukom i peršunom i ukrasite paradajzom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:20 am

Rolnice s mlevenim mesom

POTREBNO JE
pakovanje lisnatog testa, 1/2 praziluka, 100 g mariniranih šampinjona, 300 g mlevenog mesa, kašika ulja, so, biber, jaje

PRIPREMA
Iseckajte praziluk i šampinjone, sjedinite s mlevenim mesom i dodajte ulje i začinite. Razvucite testo, isecite ga na trake, svaku nafilujte i urolajte. Rolnice premažite umućenim jajetom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:22 am

Klub sendviči

POTREBNO JE
10 kriški tosta za sendviče, 300 g salate od majoneza i kuvanih jaja, 10 šnita ćurećih prsa, 10 režnjeva slanine, 3 mala paradajza, zelena salata

PRIPREMA
Zelenu salatu iseckajte i pomešajte sa salatom od jaja, pa tom smesom premažite tost. Na pet kriški tosta stavite po dve šnite ćurećih prsa i preklopite ih preostalim kriškama. Ove sendviče dijagonalno isecite tako da dobijete 20 sendviča u obliku trougla. Na kraju poređajte ispečene režnjeve slanine, a sendviče garnirajte paradajzom podeljenim na četvrtine.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:25 am

Mini-biftek zalogaji

POTREBNO JE
gotove korpice, 300 g bifteka, žumance, 1/2 limuna, so, biber, vorčester sos, kašičica senfa, malo konjaka, malo peršuna, kečap

PRIPREMA
Biftek dobro usitnite i postepeno dodajte sve sastojke. Važno je da masu dobro izmesite posle svakog dodavanja. Gotov tatarski biftek stavite u korpice, ukrasite i servirajte.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:26 am

Mini-pice

POTREBNO JE
ZA TESTO: 400 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 250 g kisele pavlake, 75 ml mleka, 125 ml ulja, malo soli
ZA NADEV: kečap, paradajz, 200 g salame u kolutićima, kačkavalj, bosiljak, origano

PRIPREMA
Paradajz operite i isecite na kriške. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale sastojke za testo i kratko mutite mikserom. Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i podelite na 12 loptica. Potom ih razvijte na krugove, premažite kečapom, poređajte salamu, paradajz, posolite, pobiberite, pospite origanom i bosiljkom, pa preko toga rasporedite kačkavalj. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:30 am

Korpice od krompira

POTREBNO JE
500 gr pire krompira, 2 dl mleka, kocka kvasca, 300 g masti, 3 kašičice soli, 2 jajeta, kilogram brašna, jaje za premazivanje, feta, sušeni paradajz u ulju, bosiljak

PRIPREMA
Umesite testo od krompira, kvasca, masti, jaja, malo soli i brašna i ostavite ga u frižideru preko noći. Testo sutradan rastanjite, podelite na osam delova i svaki razvijte u uži pravougaonik. Izrendajte sir, iseckajte paradajz, pomešajte i začinite bosiljkom. Nafilujte testo, preklopite ga i zalepite mu ivice jajetom. Isecite na manje komade, premažite jajetom, izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni da porumene.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:31 am

Švajnštajgerove tortice

POTREBNO JE
integralni tost hleb, margarin za mazanje, 300 g pilećih prsa, 300 g dimljenog kačkavalja, paradajz, zelena salata, sveži krastavci

PRIPREMA
Najpre skinite koricu s tosta. Dve trećine parčadi premažite margarinom, preko stavite pileća prsa, po list kačkavalja, zelene salate i kolutove krastavca. Ređajte dva nafilovana parčeta, pa prazno parče i dobićete male ukusne tortice.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:31 am

Pohovan kozji sir

POTRBNO JE
kozji sir, jaja, vegeta, brašno, semenke bundeve, ulje

PRIPREMA
Isecite kozji sir na tanke šnite, svaku najpre umočite u brašno i umućena jaja, a potom ih uvaljajte u semenke bundeve i pržite na ulju. Na samom kraju začinite vegetom zbog ukusa i dekoracije.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:32 am

Ruski blinčiki s lososom

POTREBNO JE
ZA BLINČIKE 160 g krompira, 2 jaja, 15 g maslaca, malo praška za pecivo, so, muskatni orah, ulje
ZA PRELIV 100 g dimljenog lososa ili manja teglica kavijara, 3 kašike kisele pavlake, kašika luka, so

PRIPREMA
Skuvajte krompir i ispasirajte ga. Dodajte maslac, jaja, so, muskatni orah i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešajte. Kašikom vadite masu od krompira i pržite na vrelom ulju s obe strane. Gotove blinčike ocedite na kuhinjskom papiru i stavite ih na tanjir za posluženje. Sitno iseckani losos ili kavijar pomešajte s pavlakom, lukom i solju, pa prelijte blinčike.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:33 am

Namaz od rotkvica

POTREBNO JE
250 g mladog sira, veza rotkvica, 2 čena belog luka, so, biber, integralni štapići ili grisine

PRIPREMA
Rotkvice izrendajte, beli luk propasirajte i sve to pomešajte sa sirom. Posolite i pobiberite. Servirajte s integralnim štapićima ili grisinama i ukrasite seckanim rotkvicama.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:34 am

Pogača sa zaziki nadevom

POTREBNO JE
2 čaše jogurta, 5 čenova usitnjenog belog luka, kašika soli, kašika maslinovog ulja, svež krastavac, pogača od 400 g

PRIPREMA
Pomešajte sve predviđene sastojke, pogaču presecite na pola, nafilujte i podelite na kriške. Ukrasite kolutovima krastavca.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   

Nazad na vrh Ići dole
 
<PREDJELA>
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» Predjela
» Predjela sa jajima
» Hladna predjela
» Posna predjela
» Aranžiranje hladnih predjela

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: