FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Decembar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 <PREDJELA>

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: <PREDJELA>   Sub Maj 08, 2010 6:18 pm

Pašteta od dimljenog lososa

POTREBNO JE
2 šoljice kisele pavlake, 200 g sremskog sira, filet dimljenog lososa, četvrt šoljice seckanog vlašca ili mladog luka

PRIPREMA
Umutite kiselu pavlaku i sir u penastu i glatku smesu. Losos isecite na trake i pomešajte s vlašcem ili mladim lukom. Obe smese izmešajte i ohladite. Paštetu servirajte s krekerima ili prepečenim kriškama bageta.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Sub Maj 08, 2010 6:20 pm

Pihtije

POTREBNO JE
1 – 1,5 kg svinjskih nogu i ušiju, 1 juneći jezik, list lovora, nekoliko zrna belog bibera, koren peršuna, koren paškanata, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, so

PRIPREMA
Očišćeno i oprano meso složite u veći lonac i nalijte hladnom vodom tako da bude dva puta više vode nego mesa. Na umerenoj vatri polako kuvajte, a u toku kuvanja većom kašikom skidajte penu. Kad pena sasvim prestane da izbija, dodajte paškanat, peršun, lorber, crni i beli luk i biber. Pihtije kuvajte sve dok meso doslovno ne otpadne s kostiju. Kada je meso skuvano, supu procedite kroz gustu cediljku, a meso očistite od kostiju i sitno ga iseckajte. Meso rasporedite u veće pravougaone posude, a zatim zalijte supom u kojoj se kuvalo, a koju ste prethodno posolili. Pihtije možete da ukrasite kolutovima kuvane šargarepe ili sitno sečenim kiselim krastavcima, tako što ćete ih staviti preko mesa pre nalivanja tečnosti. Ima onih koji vole da naseku i belog luka u tečnost za nalivanje pihtija, ali po tradicionalnom receptu pihtije se posipaju belim lukom i crvenom začinskom paprikom tek kada se dobro stegnu, najbolje na hladnoći ili nižoj sobnoj temperaturi. Potom možete da ih stavite u frižider.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:22 am

MEŠANA PAŠTETA

POTREBNO JE
400 g ćurećeg belog mesa, 250 g ćureće džigerice, 250 g maslaca, 30 g dimljene slanine, kašika mešavine začina, 100 ml slatke pavlake, malo rendanog muskatnog oraščića, 3–4 kisela krastavčića, 2 kašike konjaka, 2 kašike limunovog soka
PRIPREMA
Ćureće meso i džigericu isecite na kockice i propržite na 50 g zagrejanog maslaca. Dodajte isečenu slaninu i mešavinu začina, pa dinstajte uz povremeno dolivanje vode da meso omekša. Zatim ohladite i izblendirajte ili sameljite na mašinici za meso. Preostalom maslacu dodajte pripremljeno meso i džigericu, slatku pavlaku, rendane krastavčiće, muskatni oraščić, konjak i limunov sok. Sve zajedno izmešajte i stavite u podmazan duguljast kalup ili manje modle, pa potom ohladite. Ohlađenu paštetu izvadite iz kalupa i poslužite s prepečenim hlebom ili tostom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:22 am

LJUTA PAŠTETA

POTREBNO JE
500 g teleće džigerice, 3 glavice crnog luka, tvrdo kuvano jaje, masnoća, 100 g maslaca, 50 g slanine, 1–2 ljute papričice, malo senfa, mešavina začina, seckan peršun, seckana mirođija, ljute papričice, so, biber
PRIPREMA
Seckanu džigericu dinstajte na naseckanom crnom luku s malo mešavine začina. Omekšalu džigericu i jaje sameljite na mašinici za meso. Maslac penasto umutite sa sitnim kockama slanine, pa sastavite sa samlevenom džigericom. Dodajte seckane ljute papričice, seckan peršun i mirođiju, biber, so i senf. Dobro ujednačenu smesu preručite u sud ili pravougaoni kalup i ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:25 am

Šareni sendviči

POTREBNO JE
četvrtasti tost hleb ili francuski hleb, par listova crvenog kupusa, zelena salata, svež krastavac, 2 kuvana jajeta, mladi beli sir, nekoliko kolutova zimske salame, malo sremske kobasice, malo pečenice, margarin
PRIPREMA
Rasporedite namirnice za pripremanje sendviča. Povrće prethodno operite, osušite i isecite ga po želji. Jaja oljuštite i isecite na kolutove, a svaku krišku hleba namažite s jedne strane margarinom i posolite po želji.
Na kriške hleba naizmenično ređajte pripremljene sastojke tako da u jednom sendviču imate zelenu salatu, u drugom crveni kupus, a u trećem kolutove krastavca. Preko, takođe naizmenično, ređajte kolutove jaja, sir, pečenicu, zimsku salamu i kolutove sremske kobasice.
Kada naređate sve namirnice. Sendviče ređajte jedan preko drugog, pa kada su gotovi, oštrim nožem ih isecite po obe dijagonale, tako da dobijete manje trouglove.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:39 am

SOČNI BEŠAMEL ZALOGAJ

POTREBNO JE
ZA SMESU: 2 jaja, 1/2 kg brašna, 0,5 l mleka, kašika ulja, malo soli
ZA FIL: 3 šargarepe, manji koren celera, 1 praziluk, 300 g šampinjona, 50 g kačkavalja, 200 g praške šunke, biber, peršunov list, malo ulja, kašičica suvog biljnog začina
ZA BEŠAMEL: kašika maslaca, 100 ml slatke pavlake, 100 g topljenog sira, 5 kašika brašna, 100 g kačkavalja, 0,5 l mleka, morski oraščić, so, biber

PRIPREMA
Ispecite palačinke. Propržite na ulju iseckanu šargarepu, celer i praziluk, pa nalivajte vodom da se dinsta dok sasvim ne omekša. Kratko obarite šampinjone, pa ih naseckajte i dodajte povrću. Šunku i kačkavalj iseckajte na kockice, dodajte u fil i začinite.
Za bešamel istopite maslac, pa na njemu blago propržite brašno. Dodajte pavlaku, topljeni sir i narendani kačkavalj, pa mešajte povremeno dodajući mleko. Začinite bešamel i u njega dodajte fil. Nafilujte palačinke i služite ih uz salatu.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:40 am

PAPRENE ROLNICE

POTREBNO JE
ZA SMESU: 3 jaja, malo soli, 10 kašika brašna, 1 dl mleka, 2 dl piva, 2 kašike ulja, na vrh noža praška za pecivo, kašika aleve paprike, ulje za prženje
ZA FIL: 300 g feta sira, kašičica maslinovog ulja, kašičica sušenog bosiljka, 2 manje tikvice, 200 g kisele pavlake, seckani peršun, malo bibera

PRIPREMA
Umutite testo od svih sastojaka, ostavite da odstoji pola sata i ispecite palačinke. Tikvice oljuštite, isecite na sitne kockice, posolite ih i ostavite da malo odstoje. Sir takođe isecite na kockice, prelijte maslinovim uljem i začinite bosiljkom. Tikvice ocedite, pomešajte s pavlakom i sve sjedinite s fetom. Dodajte peršun i biber, promešajte masu i punite palačinke.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:40 am

BLINI SA SATARAŠOM

POTREBNO JE
ZA TESTO: 10 g kvasca, 300 g brašna, 0,5 l mleka, kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, 1 jaje
ZA SATARAŠ: 500 g paprike, 500 g paradajza, veća glavica luka, 5 kašika ulja, kašičica šećera, so, biber, kašika suvog biljnog začina

PRIPREMA
Stavite kvasac u šolju mlakog zašećerenog mleka, ostavite da nadođe, pa zamesite ređe testo. Ostavite da naraste, ponovo promešajte i pustite da se još jednom podigne. U podmazanom tiganju razlijte malo deblju palačinku, poklopite i tako ispecite. Papriku očistite i isecite na rezance, a luk na listiće. Paradajz oljuštite, odstranite semenke i iseckajte na kockice. Na zagrejanom ulju propržite luk, dodajte šećer, a posle par minuta i papriku. Kad paprika malo omekša, umešajte paradajz i biljni začin, pa nastavite da dinstate sve dok sva tečnost ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite. Sipajte na ispečene bline, preklopite i služite.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:41 am

Punjeni krompir

POTREBNO JE
4 krompira, 200 g somovine, 200 g karfiola, pola glavice crnog luka, čen belog luka, so, biber, peršun, 50 g biljnog sira

PRIPREMA
Somovinu, karfiol, crni i beli luk skuvajte, ocedite, ispasirajte i začinite. Krompir operite i ispecite sa ljuskom. Nakon toga ga prepolovite, izdubite i napunite kremom od ribe. Preko krompira narendajte posni sir. Poređajte u pleh i zapecite pet minuta.
Servirati sa limunom i peršunom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:43 am

KIŠ S PILETINOM

POTREBNO JE
250 g brašna, 100 g maslaca, malo soli, 8 dl vode, 100 g slanine, 100 g šunke, 200 g pilećeg belog mesa, 100 g kiselih krastavčića, veza mladog luka, 300 g kineskog kupusa, 4 jaja, 1 dl kisele pavlake, 4 kašike soja-sosa

PRIPREMA
Krastavčiće i šunku isecite na kockice, a slaninu na manje listiće. U prosejano brašno sipajte so, dodajte maslac isečen na kokcice, pa rukama izmešajte brašno i maslac dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte vodu i umesite glatko testo. Od dve trćine testa razvijte krug malo veći od prečnika pleha, prebacite na nepodmazan pleh i podignite. Testo malo izbušite viljuškom, nanesite fil, poklopite okruglom korom od testa, pa prebacite ivice donje kore i sve dobro ušuškajte. Za nadev propržite slaninu, a kada pusti masnoću, dodajte piletinu isečenu na sitnije komade. Vezu mladog luka isecite sa perjem, kupus isecite na krupnije rezance, dodajte u posudu s mesom i kratko propržite. Krastavčiće i šunku isecite na kockice, dodajte masi i začinite soja-sosom, pa sklonite s vatre. Dobro umutite jaja s pavlakom, odvojite dve kašike, a ostatak umešajte u masu. Premažite kiš mešavinom jaja i pavlake i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:44 am

BRUSKETI SA TUNJEVINOM

POTREBNO JE
200 g sveže tunjevine, veza mladog crnog luka, pola avokada, 100 g čeri paradajza, pola limete, polovina vasabi paste, 4 kašike soja-sosa, prstohvat belog bibera, 40 g maslaca, 8 kriški hleba, malo svežeg peršuna
PRIPREMA
Operite tunjevinu i povrće u hladnoj vodi, izvadite meso avokada i tunjevinu, luk, avokado i čeri paradajz iseckajte što sitnije. Nastružite malo kore limete i pomešajte je s maslacem. Iscedite sok limete, pomešajte sa vasabi pastom i soja-sosom, dodajte ga usitnjenoj tunjevini i povrću, pobiberite i sve dobro izmešajte. Prepecite kriške hleba, namažite ih maslacem kome ste dodali struganu koricu limete, a odozgo nanesite mešavinu tunjevine i povrća. Garnirajte grančicama peršuna.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:44 am

FAJITAS SA POVRĆEM

POTREBNO JE
2 kašike ulja, 1 šargarepa, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 100 g bebi kukuruza iz konzerve, 4 struka mladog luka, 1 keleraba, 2 kašike soja-sosa, 4 kašike kečapa, kisela pavlaka, 8 tortilja
PRIPREMA
Povrće očistite, oljuštite, odvojite od semenki i isecite na štapiće.
Zagrejte ulje i najpre pržite šargarepu dva minuta, dodajte papriku, pa i nju pržite isto toliko. Na kraju dodajte bebi kukuruz, mladi luk i kelerabu i sve zajedno pržite još dva minuta. Dodajte soja-sos i kečap i kuvajte oko minut uz stalno mešanje. Zagrejte tortilje, a ostavite da gosti sami prave fišeke i po želji dodaju paradajz sos ili pavlaku.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:45 am

Krompir u ljusci s tunjevinom

POTREBNO JE
4 veća krompira, 2 konzerve tunjevine, 300 g mladog sira, 20 g vlašca, peršun, so, biber
PRIPREMA
Krompire dobro operite, uvijte u aluminijumsku foliju i pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je pomešajte sa sirom, sitno seckanim vlašcem, peršunom i začinima. Kada je krompir pečen, otvorite foliju, isecite krompir unakrst i delimično ga otvorite. U zasečeni deo sipajte masu od sira i tunjevine i služite dok je toplo.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:51 am

„Olimpijski krugovi od luka“

2 velika luka, 1 jaje, 100 ml mleka, 150g Fedela brašna, Začin C, Iskon ulje

U zdeli umutiti jaje s mlekom i Fedela brašnom. Smesi dodati Začin C. Luk oljuštiti i naseći na kolutove. Kolutove umakati u testo, pa ih pržiti u vrućem Iskon ulju na Interprom Bosch šporetu.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:52 am

Čamci sa slaninicom

POTREBNO JE
4 veća krompira, 250 g rendanog žutog sira, 100 g slanine, kisela pavlaka, kašika iseckanog vlašca ili mladog luka, so, biber, ljuta papričica
PRIPREMA
Krompire u ljusci izbockajte viljuškom na nekoliko mesta i pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene krompire ostavite da se prohlade, presecite ih na pola i izdubite sredinu, vodeći računa da ostane oko centimetar do ljuske. Od sredine napravite pire, pa u njega umešajte prethodno iseckanu i isprženu slaninicu, narendani sir, sitno isečen luk i začinite. Svaku polovinu napunite nadevom i vratite u rernu na nekoliko minuta da se zarumeni. Pomešajte pavlaku sa seckanim vlašcem ili mladim lukom i služite kao umak.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:53 am

PUNJENI ĐEVREK

POTREBNO JE
4 đevreka, 8 supenih kašika maslinovog ulja, 500 g ovčijeg sira, 10 crnih maslinki, nekoliko paradajza, 300 g povrća u ulju (crni luk, beli luk), 200 g sira maskarpone, 6 kašika umućenog šlaga
PRIPREMA
Ðevreke presecite i nakapajte s malo maslinovog ulja. Ovčiji sir izgnječite viljuškom. Maslinke, paradajz i povrće isecite na sitne komadiće i pomešajte s umućenim šlagom i maskarponoem. Ovom smesom premažite donje polovine đevreka. Na njih onda stavite gornje polovine i lakim pritiskom zalepite jedne za druge.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:53 am

BAGETI PUNJENI ŠUNKOM

POTREBNO JE
2 bageta srednje veličine, 500 g kuvane šunke, 2 kašike ljutog senfa, 150 g kisele pavlake, 200 g svežeg sira, 3 kisela krastavca srednje veličine, 3 tvrdo kuvana jaja, sveže mleveni biber, slatka aleva paprika
PRIPREMA
Bagete presecite uzduž i izvadite im sredinu. Šunke isecite na kockice, stavite u vanglu, promešajte i dinstajte. Dodajte im kiselu pavlaku, sveži sir i senf, pa još malo dinstajte. Fino iseckajte kisele krastavce, oljuštite jaja, pa i njih iseckajte. Jaja i krastavce dodajte smesi u kojoj su šunka, sir i pavlaka Posolite, začinite biberom i alevom paprikom. Ovu smesu sipajte u ispražnjene polutke bageta. Polutke ponovo spojite, uvijte foliju i ostavite da stoje dva–tri sata u frižideru. Izvadite iz folije, isecite na kriške i poređajte.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:53 am

POGAČA S CACIKI NADEVOM

POTREBNO JE
2 čaše jogurta, 5 čena belog luka, kašika soli, kašika maslinovog ulja, krastavac, pogača (400 g)
PRIPREMA
Beli luk isecite na sitne kockice, pomešajte s jogurtom, maslinovim uljem i solju. Polovinu krastavaca iseckajte i pomešajte s jogurtom, a drugu polovinu isecite na tanke kolutove i podelite na dva dela. Pogaču podelite na 24 komada, a donju polovinu premažite caciki nadevom. Ukrasite kolutovima krastavca.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:55 am

POLICE S TOPLJENIM SIROM

POTREBNO JE
6 manjih krompira, so, 1 dl kisele pavlake, perje mladog luka ili vlašac, 100 g krem-sira, biber
PRIPREMA
Krompir dobro operite, isecite na polovine, dobro posolite i ispecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Zagrejte pavlaku, dodajte joj krem-sir, pa mešajte na vatri dok se sir i pavlaka ne sjedine. Na kraju dodajte iseckano perje luka i prelijte preko krompira. Servirajte sa salatom od krastavaca.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:55 am

PUNJENI KROMPIR

POTREBNO JE
4–6 većih krompira, 50 g maslaca, 100 g starog sira, 200 g pečurki, 50 g kukuruza šećerca, 50 g pršute, jaje, so, biber
PRIPREMA
Krompire pecite u foliji i, kada se ispeku, odsecite im vrh i izdubite ih. Izdubljenu masu izgnječite i dodajte joj umućeno jaje i usitnjen beli sir. Na maslacu propržite sitno isečene pečurke i kukuruz šećerac, pa i to dodajte u smesu. Začinite po ukusu i smesom napunite izdubljene krompire. Pršutu isecite na trake, poslažite preko krompira i zapecite u rerni da porumeni.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:56 am

KROMPIR SA TRI UKUSA

POTREBNO JE
3 veća krompira
Prvi nadev: 50 g praške šunke, kiseli krastavčić, 100 ml pavlake, cvet brokolija, so, biber
Drugi nadev: kašika kukuruza šećerca, kašika seckanih tikvica i paradajza, viršla, ulje, so, biber, vinsko sirće, mirođija
Treći nadev: manja glavica crnog luka, čen belog luka, 3 šargarepe, 50 g maslaca, so, ulje, sok od pola limuna

PRIPREMA
Krompire operite, izbodite viljuškom, pa uvijte u foliju i pecite u rerni na 220 stepeni oko sat vremena. Za prvi nadev iseckajte šunku i krastavčić, umešajte pavlaku, začinite i pripremljenom smesom nedenite vruć krompir. Za drugi nadev isecite na kocke manju tikvicu, posolite i ostavite da puste vodu. Paradajz oljuštite, očistite od semenki i isecite na kockice. Šećerac kratko prokuvajte, a viršlu skuvajte i iseckajte na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, začinite mirođijom, dodajte malo ulja i sirćeta i napunite krompir. Šargarepu očistite i isecite na kockice, pa zajedno s lukom propržite na maslacu. Dodajte propasiran beli luk, posolite, pobiberite, pospite sokom od limuna i nafilujte treći krompir.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 12:57 am

Gužvice s kajmakom

POTREBNO JE
5 šoljica ulja, 3 šoljice piva, 750 g brašna, prašak za pecivo, malo soli, 100 g kajmaka, 3 jajeta
PRIPREMA:
Zamesite testo, ostavite sat vremena da naraste, pa ga razvijte i isecite na kvadrate. Kajmak pomešajte sa dva jajeta, nadev stavite na sredinu kvadrata i savijte krajeve kao pismo. Premažite gotova pisma jajetom i pecite na 200 stepeni.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:00 am

Rol-viršle

POTREBNO JE
pakovanje lisnatog testa, 10 viršli, 2 kašike susama, kašika margarina, jaje
PRIPREMA
Rastanjite testo i isecite ga na deset jednakih traka. S viršli skinite folije, svaku obmotajte tračicama testa, pa ih poređajte u pleh podmazan margarinom. Posolite ih, premažite razmućenim jajetom, pospite susamom ako želite i pecite u rerni na 225 stepeni.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:01 am

Rolovane šnicle

POTREBNO
600 g mesa, 200 g dimljenog \mesa, 100 ml kisele pavlake, 50 g brašna, 2 jaja, 2 kašike mleka, 100 g prezli, so, ulje
Priprema
Meso podelite na četiri šnicle, izlupajte ih i posolite. Dimljeno meso isecite na kockice i sameljite ih. Samleveno meso pomešajte s pavlakom i tom smesom premažite svako parče mesa, urolajte i spojite čačkalicom. Ove mesne rolate uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Ispržite ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte s povrćem.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   Ned Maj 09, 2010 1:01 am

Bela rolada

POTREBNO JE
ZA TESTO: 50 ml mleka, 3 jaja, 80 g brašna, 100 g mladog sira, biber, so; ZA FIL: 250 g karfiola, 200 g brokolija, 100 g kelerabe, 100 g šargarepe
PRIPREMA
Tri žumanca umutite, pomešajte s mlekom, posolite, pobiberite i na kraju umutite sa snegom od tri belanca, brašnom i sirom. Testo nalijte u pleh i pecite ga na 180 stepeni. Karfiol i brokoli podelite na ružice, a kelerabu i šargarepu isecite sitno. Povrće skuvajte u posoljenoj vodi. Vruće testo premažite sirom i odozgo stavite kuvano povrće. Ohladite rolat, isecite i ukrasite peršunom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: <PREDJELA>   

Nazad na vrh Ići dole
 
<PREDJELA>
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 3Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» Predjela
» Predjela sa jajima
» Hladna predjela
» Posna predjela
» Aranžiranje hladnih predjela

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: