FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Oktobar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 RIBE I MORSKI PLODOVI

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: RIBE I MORSKI PLODOVI   Sub Maj 08, 2010 6:11 pm

Pijani šaran

POTREBNO JE
šaran od 1,5 – 2 kg, 5 čenova belog luka, 300 ml vina, ulje, biber u zrnu, grančica ruzmarina, biber, so, suvi biljni začin, limun, peršun

PRIPREMA
Šarana očistite i odvojte mu ikru. Izvadite mu škrge i dobro ga operite. Očišćenog šarana posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom spolja i iznutra. Pustite da odstoji na hladnom pola sata, a u međuvremenu očistite i sitno iseckajte tri čena belog luka i stavite ga u vino, zajedno sa grančicom ruzmarina i zrnima bibera. U utrobu šarana vratite ikru pomešanu sa iseckanim preostalim lukom. Pleh namažite uljem, a ribu takođe prelijte i pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Kada se riba malo zapeče, zalijte je pripremljenim vinom i pecite uz često prelivanje sokom od pečenja. Pečenog šarana izvadite na tanjir i prelijte sokom u kojem se pekao. Ukrasite ga kriškama limuna i pospite sitno seckanim peršunom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Sub Maj 08, 2010 6:13 pm

Smuđ orli

POTREBNO JE
1,5 kg smuđa, limun, so, biber, 2 jaja, 250 g brašna, čaša piva, ulje

PRIPREMA
Ribu očistite, operite i skinite joj kožu. Pažljivo izvadite kosti, isecite na sitnije komade i njih poprskajte sokom od limuna. Posolite, pobiberite i ostavite da meso smuđa odstoji u marinadi. Dobro umutite žumanca, postepeno dodajte brašno i pivo i napravite glatko testo. Od belanaca ulupajte sneg i umešajte ga u testo. Komade ribe umačite u brašno, pa u testo i pržite ih u vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Pržene komade stavljajte na papir da upije višak masnoće i poslužite sa tartar sosom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Sub Maj 08, 2010 6:15 pm

Garlik oslić

POTREBNO JE
500 g fileta oslića, 2 kašike suvog biljnog začina, kašičica bibera, 3 čena belog luka, 100 g brašna, 100 g kukuruznog brašna, limun, 100 dl ulja

PRIPREMA
Filete očistite, operite i prosušite. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte sa suvim biljnim začinom i biberom, pa tu smesu rukama utapkajte u riblje meso. U mešavinu dve vrste brašna uvaljajte ribu, a zatim je pržite na vrelom ulju po dva minuta sa svake strane. Da bi riba bila spolja hrskava a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:43 am

Skuša punjena crvenim pasuljem

POTREBNO JE
(za 4 osobe)
4 skuše od 200 g, 200 g pasulja, 2 kašike bosiljka, 2 kašike peršuna, struk praziluka, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, jabukovo sirće, sok od jednog limuna, so, biber

PRIPREMA
Očistite i operite ribu. Zasecite oštrim nožem s leđne strane duž centralne kosti od glave ka repu i izvadite kost. Skuvajte pasulj, procedite ga i začinite maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, solju i biberom. Praziluk i beli luk sitno iseckajte i pomešajte s pasuljem. Napunite ribu pripremljenom masom i vežite kuhinjskim kanapom. Poređajte skušu u pleh, pospite prezlama, prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Pecite 25 minuta u rerni na 180 stepeni. Dekorišite limunom i peršunom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:46 am

Testenina s ribom i povrćem

POTREBNO JE(za 2-3 osobe)
200 g tanjih špageta,200 g filea oslića ili neke druge ribe, 2-3 čena belog luka, 100 g šargarepe, 100 g celera, 200 g praziluka, 100 g spanaća, 1 dl ulja, 1 dl soja sosa, 1 kašičica đumbira, 1 kašičica suvog biljnog začina, so, biber

PRIPREMA
Oprano povrće iseći na tanke rezance, spanać na krupne rezance, a mlad spanać ostaviti ucelo, beli luk usitniti, ribu iseći na deblje štapiće. Špagete napola skuvati u neposoljenoj vodi, ocediti ih i ostaviti na toplom mestu. Na ugrejanom ulju u dubokom tiganju pržiti 2-3 minuta celer i šargarepu, začiniti solju i biberom, pa istresti na špagete. U istu posudu dodati još malo ulja, pržiti 1-2 minuta praziluk i spanać, začiniti, pa istresti na špagete. Postupak ponoviti s ribom. Na kraju na ulju pržiti 1 minut đumbir, soja sos i beli luk, pa dodati jelu i služiti toplo.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:46 am

SKUŠA SA PRAZILUKOM

POTREBNO JE
2 skuše od po 350–400 g, 6 kašika maslinovog ulja, 6 kašika suvog belog vina, peršun, struk praziluka, so, biber u zrnu
PRIPREMA
Ribu očistite, operite, posušite papirnim ubrusom, pa posolite spolja i iznutra. Na foliju stavite kašiku maslinovog ulja, polovinu praziluka iseckanog na kolutiće, seckani peršun i nekoliko zrna bibera Dodajte ribu, prelijte je preostalim uljem i prekrijte drugom polovinom seckanog praziluka i peršunom. Foliju dobro zatvorite tako da nigde ne izlazi para, stavite na pleh i pecite u rerni na 200 stepeni 15–25 minuta. Služite s prazilukom iz folije i kuvanim povrćem koje ste prelili sokom od pečenja.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:47 am

ŠARAN U BELOM VINU

POTREBNO JE
šaran težine 2–3 kg, 2 glavice belog luka, 3 dl belog vina, malo maslinovog ulja, so, biber
PRIPREMA
Napravite marinadu od očišćenog i izgnječenog belog luka i tri decilitra belog vina, pa je ostavite da odstoji u frižideru. Šarana očistite od krljušti i iznutrica, dobro ga operite i osušite. Ribu obilno posolite i pobiberite. Veliki komad folije premažite uljem, stavite ribu, pažljivo je umotajte, stavite u pleh i pecite pola sata na 220 stepeni.
Nakon pola sata otvorite foliju, vratite pleh u rernu dok šaran ne porumeni, a zatim ga prelijte delom marinade. Riba treba da se peče još pola sata i za to vreme je što češće prelivajte marinadom. Pečenog šarana servirajte s barenim pirinčem prelivenim preostalom marinadom
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:47 am

PASTRMKA LEŠO

POTREBNO JE
1 veća pastrmka, kašičica ulja, pola kašičice začinske smese za ribu, aluminijumska folija

PRIPREMA
Prilikom kupovine pastrmke uvek obratite pažnju na oči – ukoliko nisu zamućene, reč je o svežoj ribi. Uzmite, dakle, foliju i odmerite odgovarajući komad u koji ćete upakovati ribu za pečenje. Ribu premažite uljem i natrljajte začinskom smesom spolja i iznutra. Umotajte je u foliju kao paketić. Dobro stisnite krajeve da ne bi curilo. Pecite u zagrejanoj rerni ne duže od 20 minuta. Služite sa kuvanim krompirom, zelenom salatom i tartar sosom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:48 am

MORNARSKI RIŽOTO (za 6-7 osoba)

POTREBNO JE
1 kg svežih dagnji ili 400 g očišćenih smrznutih ili 400 g smrznutih mešanih morskih plodova, 2 glavice crnog luka, 1,5 dl maslinovog ulja, 1/2 kg gustog soka od paradajza, 400 g pirinča, veza peršuna, so, biber
'
PRIPREMA
Kuvati dagnje dok se ne otvore, a plodove mora staviti zamrznute i kuvati najviše pet minuta, pa sačuvati 0,5 l vode u kojoj su se kuvali. Na ulju propržiti seckan luk da omekša. Dodati dagnje, odnosno plodove mora i pirinač. Malo prodinstati, zatim sipati vodu od kuvanja dagnji, seckan peršun, so i biber. pri kraju dodati paradajz. Pirinač je gotov kada tečnost ispari.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Ned Maj 09, 2010 1:50 am

KINESKE ŠPAGETE (za 2-3 osobe)

POTREBNO JE
200 g tanjih špageta, 200 g praziluka isečenog na štapiće duge 5 cm, 2-3 čena belog luka, 200-300 g filea oslića isečenog po širini na štapiće, 50 g indijskog oraha, 50 g poparenog pa oljuštenog badema, 100 g svežeg kikirikija, 1 dl ulja, 1 dl soja sosa, 1 kašičica đumbira, 1 kašičica suvog biljnog začina, so, biber

PRIPREMA
Špagete skuvati, ali ne do kraja, u neposoljenoj vodi, ocediti ih i ostaviti na toplom. Na ugrejanom ulju u dubokom tiganju kratno propržiti koštunjavo voće pa ga istresti na špagete. U istu posudu dodati još malo ulja, propržiti praziluk i ribu, pa takođe istresti na špagete. Na kraju dobiti beli luk, đumbir i soja sos, promešati na vatri, pa preliti špagete. Sve lagano izmešati i kratko zagrejati.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
helen77

avatar

Broj poruka : 50
Datum upisa : 21.01.2010
Godina : 39
Lokacija : at home...

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Sub Avg 21, 2010 1:54 am

Lignje u belom vinu

potrbno je:1kg lignji(ociscenih naravno)
-maslinovo ulje
-lovorov list
-2dl belog vina
-malo ruzmarina
-biber
-vegeta
pr.
u dublji tiganj sipati malo ulja,staviti lignje,biber,lovor,ruzmarin,vegetu,belo vino...krckati 1 sat..
Za to vreme krompir iseckan na kockice skuvati u slanoj vodi sa cenom belog luka..
NApraviti marinadu od ulja,seckanog persuna,belog luka i limunovog soka..
Uz lignje sluziti bareni krompir preliven ovom marinadom..par kriski limuna moze da se iskoristi za prelivanje lignji..ko voli..
prijatno..uz lignje i vince
p.s. zovite kad bude gotovo..
Nazad na vrh Ići dole
Maicka

avatar

Broj poruka : 154
Datum upisa : 13.08.2010
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   Sub Avg 21, 2010 2:17 pm

sve lepo ovo al sam ja ipak neka RIBA
tako da bi onog sarana ako je pijan otre
znicu ja njega
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: RIBE I MORSKI PLODOVI   

Nazad na vrh Ići dole
 
RIBE I MORSKI PLODOVI
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Odgovarajući poslovi za Ribe
» FAŠIRANE ŠNICLE OD RIBE
» Životinje koje svetle u mraku
» Gorki plodovi
» Korali

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: