FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Oktobar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 SUPE I CORBE

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: SUPE I CORBE   Sub Maj 08, 2010 6:01 pm

Teleća čorbica

POTREBNO JE
200 g telećeg mesa, 100 g šargarepe, 1 celer, glavica crnog luka, 1 paprika, malo pirinča, malo graška, ulje, brašno, peršunov list, so, mlevena začinska paprika

PRIPREMA
Od ulja i brašna i začinske paprike napravite tanku zapršku, nalijte vodom, dodajte iseckano povrće i meso. Poklopite i ostavite da se kuva jedan sat. Kada meso omekša, dodajte skuvan pirinač. Pre serviranja pospite seckanim peršunovim listom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: SUPE I CORBE   Sub Maj 08, 2010 6:03 pm

Domaća supa sa knedlama i rinflajšom

POTREBNO JE
manje pile, komad junećeg mesa, šuplja kost, veza zeleni, manji celer, glavica crnog luka, 2 manja krompira, so, 5-6 zrna bibera
ZA KNEDLE 1 jaje, 3 kašike griza, malo ulja, na vrh noža praška za pecivO
ZA PARADAJZ SOS malo ulja, kašika brašna, 300 ml paradajz soka, kašičica šećera, so, supa

PRIPREMA
Pile, junetinu i kost operite, ubacite u lonac, nalijte hladnom vodom i stavite da provri. Kašikom skidajte penu, a kada voda proključa, dodajte očišćenu zelen i oljušten krompir. Luk očistite, prepolovite ga i kratko zapecite na plotni, pa stavite u supu, a onda dodajte i biber u zrnu. Smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj kuvanja posolite supu, procedite je, a meso i povrće složite na tanjir. Viljuškom dobro umutite belance, dodajte žumance i griz, posolite po ukusu i lagano promešajte. Ostavite da odstoji pet minuta, pa najmanjom kašičicom vadite knedle i zakuvajte ih u proceđenoj supi koja ključa. Kašičicu svaki put uronite u vrelu supu. Na zagrejanom ulju propržite brašno, nalijte sokom od paradajza uz stalno mešanje. Dodajte šećer, posolite i nalivajte supom do željene gustine.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: SUPE I CORBE   Čet Maj 13, 2010 7:49 pm

Čorba sa prazilukom

Potrebni sastojci:

1 kašikica aleva paprika(ljuta)
1 šoljica gusti sok od paradajza
1 crveni luk
po izboru kobasica
1 kom praziluk
po ukusu biber,so

Priprema jela:

Praziluk iseći na duže kocke.Prodinstajte na ulju jednu naseckanu glavicu crvenog luka.
Prodinstanom luku dodajte na kocke narezanu kobasicu, staviti biber po ukusu.
U dublji lonac sipati vode do preko pola, dodaje praziluk i posolite. Kada proključa, dodajte mu na luku preprženu kobasicu.
Svemu dodajte jednu šoljicu kuvanog paradajza i ljute paprike u prahu, po volji još koji začin.
Sve zajedno krčkajte na blagoj vatri još 20 minuta.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
helen77

avatar

Broj poruka : 50
Datum upisa : 21.01.2010
Godina : 39
Lokacija : at home...

PočaljiNaslov: Re: SUPE I CORBE   Pet Avg 20, 2010 6:48 pm

Jecina supa Very Happy cheers -domaca(blaga)


potrebno:meso od kokoshi..heheh-sta god vam volja
-zelen..sargarepa,pershun,pastrnjak,celer...sve po zelji kolicina..ali sto vise to bolje..sladja je supa..
-glavica crnog luka blago pecena na ringli
-malo secera..jako malo..
-zacin C ili vegeta ili sta ko koristi..malo soli...probati da ne bude preslano..lako je dosoliti,ali ko ce da vadi so..
-Jeca sve to stavi u veci lonac i krcka dugo,dugo ali na tihoj vetri(sto bi rekli)
znaci,domacice da ustanu ranije i da stave supicu da se kuva da bi do planiranog vremena za rucak bila gotova..
E sad,kad je kuvano sve to nakon tri sata..procediti corbicu..meso i svu zelen posebno izvaditi na tanjir ili u ciniju,a procedjenu corbu vratiti na ringlu..Rezanci po zelji,ili tarana ili knedle..sta ko voli...
Sluziti naravno toplo,po zelji seckani persunov list..biber...mleveni
Very Happy

a kuvano meso i zelen mozete jesti sa renom ili kuvanim paradajz sosom...
za sos cu neki drugi put da vam dam recept..takodje kako ja spremam..
PRIJATNO!

(nema potrebe da vam kazem da sve treba dobro oprati,nalivati vodu ako treba..)
mozete prvo meso malo prokuvati ali ja ne radim tako..ja sve zajedno stavim i lagano kuvam i dugo...meso mekse i sladja supa...


Poslednji izmenio helen77 dana Pet Avg 20, 2010 7:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
helen77

avatar

Broj poruka : 50
Datum upisa : 21.01.2010
Godina : 39
Lokacija : at home...

PočaljiNaslov: Re: SUPE I CORBE   Pet Avg 20, 2010 7:03 pm

Idemo dalje sa supicama -corbama..

Juneca supa-takodje Jecina Very Happy

potrebno je:500gr junetine..rebro,pauflek,rozbratna(meni je od toga najlepse)
3-4 sargarepe,2 persuna(koren),celer ceo,2 pastrnjaka(bela zelen)
luk crni kao malo pre..
U lonac i ne soliti za vreme kuvanja,vodu ne dolivati nego to sto ima,naravno na pocetku nalijete vode do vrha i lagano kuvanje..Zasto ne soliti,junetina je po sebi tvrda i treba duze da se kuva,a so je dodatno stvrdne..tako da nista so dok se ne skuva..
naravno malo secera(necu da vam otkrijem zasto stavljam secer)

Kad je sve skuvano postupak je sledeci..
procediti corbu ali sve sto je skuvano iseckati na kockice i vratiti u procedjenu corbu
iseckati presunovog lista,po ukusu posoliti..rezanci idu siri..recimo oko 5mm debljine..vratiti na ringlu da prokuva i naravno sluziti toplo..
Nikada nemojte dugo sa rezancima kuvati..raspadnu se ko grisine..kljuc dva ili tri i skloniti i poklopiti lonac ili serpu..sve zavisi gde ste kuvali..
Neka odstoji par minuta i onda jesti..ukus je odlican..
kao i moj recept...
PRIJATNO!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: SUPE I CORBE   

Nazad na vrh Ići dole
 
SUPE I CORBE
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Posne supe i čorbe
» Riblja čorba
» Video - Juhe i čorbe
» Čorbe i supe bez mesa
» Domaće supe

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: