FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Decembar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 <<<TORTE>>>

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: <<<TORTE>>>   Sub Maj 08, 2010 5:56 pm

Prolećna torta

Sastojci:
Kore :
15 Belanca
15 kasika Secera
200 gr. Lesnika
Fil :
15 Zumanca
15 kasika Secera
1 dl Mleko
2 kasike Brasna
1 kg Jagoda
200 ml Slatke pavlake
250 gr Maslaca


Postupak pripreme:

Umutiti 15 belanaca sa 15 kasika secera i dodati 15 kasika pecenih, mlevenih lesnika. Od mase ispeci tri kore a ostatak lesnika ostaviti za ukrasavanje.
Umutiti 15 zumanaca sa 15 kasika secera, 1dl mleka i 2 kasike brasna i skuvati na pari. U ohladjen fil umutiti maslac ili margarin.
Redjati: koru, pola fila, jagode, drugu koru, drugu polovinu fila, jagode, trecu koru. Sa svih strana premazati umucenom slatkom pavlakom i ukrasiti po zelji.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Sub Maj 08, 2010 5:59 pm

Snikers torta


Sastojci:
Kora i fil :
14 Jaja
600gr+14kas. Secera
2 kas. Sirceta
250gr. Neslanog kikirikija
1.5 Margarin
700ml. Mleka
5kas. Gustina
100gr. Bele cokolade
3 kom. Snikers cokoladica
200gr. Cokolade za kuvanje

Postupak pripreme:

Umutiti dobro 7 blanaca sa 300 g šećera. Da bi vam ova beze kora uspela, pribor koji koristite treba da bude sasvim čist i bez tragova vode. Šećer dodajte najviše iz 3 puta. Mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Kad je gotovo umešati u šam 1 kašiku sirćeta. Pleh obložite papirom za pečenje, pospite sa 100 g izmrvljenog kikirikija, poravnajte preko kikirikija šam i stavite u rernu koju ste zagrejali na 250C. Čim stavite pleh, smanjite temperaturu na 150C, i sušite koru oko sat i po vremena. Napravite još jednu ovakvu koru.
Za fil umutite 14 žumanaca sa 14 kašika šećera, dodati gustin i mleko, dobro izmešati, i staviti na ringlu da se kuva na tihoj vatri uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. Gotov fil ostaviti da se hladi. U hladan fil, dodati umućen margarin, i seckanu belu čokoladu i seckani snikers. Filovati kore. Odozgo preliti čokoladnom glazurom, i posuti kikirikijem.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:27 pm

TORTA BEZ BRAŠNA

POTREBNO JE
Za kore: 8 jaja, 200 g šećera, 200 g mlevenih lešnika
Za fil: kesica čokoladnog šlag krema, 125 ml mleka, 300 g jagoda 40 g maslaca
Za dekoraciju: kesica šlaga, 200 g jagoda
Za glazuru: 100 g čokolade za kuvanje

PRIPREMA
Žumanca i šećer penasto umutite, dodajte mlevene lešnike i čvrsto ulupan sneg od belanaca, pa masu sipajte u podmazan kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 stepeni, stavite testo da se peče, odmah smanjite temperaturu na 160 i pecite oko 40 minuta. Šlag krem pripremite po uputstvu, a jagode usitnite u blenderu. Pečenu koru prepolovite, donji deo premažite kašom od jagoda, a preko nanesite šlag krem i prekrijte drugom polovinom biskvita. Za glazuru zagrejte maslac, sklonite s vatre i dodajte usitnjenu čokoladu, vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte dok se čokolada ne otopi. Pripremite šlag, njime premažite tortu, a na kraju prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama i šlagom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:28 pm

BALERINA

POTREBNO JE
Za koru: 8 jaja, 8 kašika šećera, 3 kašike kakaa, 5 kašika oštrog brašna
Za fil: 300 g mlevenog keksa, 300 ml mleka, 250 g maslaca, 250 g prah šećera, 150 g proprženih mlevenih lešnika, 2 kesice vanilin šećera
Za glazuru: 250 ml slatke pavlake, 300 g čokolade

PRIPREMA
U šam od belanaca i šećera dodajte žumanca i lagano umešajte prosejano brašno i kakao. Masu ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se biskvit ne odvoji od stranice kalupa. Ohladite i isecite na tri dela. Za fil penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte mleveni keks preliven mlakim mlekom u kome ste razmutili vanilin šećer. U masu dodajte propečene mlevene lešnike i nafilujte kore. Ostavite tortu u frižideru da se fil stegne, a naknadno prelijte glazurom koju ste napravili od čokolade rastopljene u slatkoj pavlaci.



Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:30 pm

TORTA SA KANDIRANIM VOĆEM

POTREBNO JE
300 g brašna, 200 g maslaca, 200 g šećera, kesica vanilin-šećera, 1 jaje
Za fil: 100 g kandiranog voća, 1/4 l soka od jagoda, 0,5 kg jagoda, 100 g badema u listićima

PRIPREMA
Od brašna, maslaca, šećera, vanilin-šećera i jajeta umutite glatko testo, pa ga sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite koru oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu tortu poprskajte sokom od jagoda.
Kandirano voće potopite u vodi pa kada nabubri, ocediti ga i rasporedite preko torte, a preko kandiranog voća stavite sveže jagode i sve pospite listićima badema.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:31 pm

Švarcvald torta

POTREBNO JE
kore: 100 g maslaca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jajeta, 70 g oljuštenih i samlevenih badema, 100 g kakaoa, 50 g brašna, 50 g skrobnog brašna, 2 kašike praška za pecivo, 7 kašika višnjevače, 0,5 l slatke pavlake, 750 g višanja (iz kompota ili smrznutih), kašika krupno strugane čokolade

POTREBNO JE
Penasto umutite maslac, šećer i vanilin šećer. Potom dodajte jaja, badem i kakao. Prosejte brašno, pomešajte ga sa skrobnim brašnom i praškom za pecivo i sastavite s umućenom smesom. Testo razlijte u okrugli kalup dobro namazan maslacem i pecite 30–40 minuta na srednjoj temperaturi. Dobro je da po pečenju odstoji bar 12 sati. Zatim ga izvadite iz kalupa i isecite vodoravno na tri dela. Ulupajte slatku pavlaku s malo šećera. Donju koru torte poprskajte višnjevačom, premažite umućenom pavlakom i pobacajte oceđene višnje. Isti postupak ponovite još jednom, a treću koru premažite samo pavlakom, kao i obod torte. Pospite sredinu torte struganom čokoladom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:33 pm

Beze torta

POTREBNO JE
TESTO: 6 belanaca, 480 g šećera, 3 kašike sirćeta
FIL: 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 6 žumanaca, 200 g omekšale čokolade

PRIPREMA
Belanca, šećer i sirće sipajte u posudu i mutite mikserom najmanje 20 minuta. Testo razdvojte na tri dela, pa ga sušite u plehu obloženim papirom za pečenje na 150 stepeni oko sat vremena. Kore stavite čistu, suvu krpu i ostavite da se ohlade. Za fil skuvajte na pari žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, a kada se fil prohladi dodajte i prethodno umućen maslac. Prohlađene kore nafilujte, nanesite fil i okolo cele torte, a ukrasite je ili šlagom ili sitno narendanom čokoladom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:33 pm

ČOKO MOKO TORTA SA ORASIMA

POTREBNO JE
Za koru: 5 jaja, 3 kašike kakaoa, 3 kašike brašna, 7 kašika šećera, 2 kašike mlevenih oraha
Za fil: 600 ml slatke pavlake, 100 g čokolade, 2 kašike ulja, 3 kašike skuvane jake crne kafe

PRIPREMA
Penasto umutite belanca sa šećerom. Postepeno, uz neprestano mućenje, dodajte žumanca, kakao, brašno i orahe. Smesu sipajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni. Ispečenu koru podelite na tri dela. Čokoladu rastopite na pari. Dodajte kašiku kafe i ulje. Brzim pokretima mutite čokoladu da se masa izjednači. Umutite pavlaku s preostalom kafom i tri kašike pripremljene čokolade. Filujte kore smesom s pavlakom. Preostalu čokoladu upotrebite za glazuru.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:34 pm

MISISIPI RAJ

POTREBNO JE
Za koru: 200 g maslaca, 200 g oraha, 200 g brašna, 100 g šećera
Za prvi fil: 1 puding od čokolade, 3 kašike kakaoa
Za drugi fil: 300 g neslanog krem sira, 170 g slatke pavlake, 110 g šećera u prahu, 50 ml jake kafe, 300 ml mleka

PRIPREMA
Razmekšali maslac, šećer, orahe i brašno umutite, pa dobijeno testo utapkajte na pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi. Skuvajte puding od čokolade i umešajte kakao. Umutite krem sir s pavlakom i šećerom u prahu, pa dodajte kafu. Dobro ohlađenu smesu s pudingom sipajte preko kore. Preko toga sipajte fil sa sirom. Stavite u frižider da se stegne.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:35 pm

MOKA ČIZKEJK

POTREBNO JE
Za koru: 2 jajeta, 250 g brašna, 6 kašika džema od kajsija, 100 g šećera, 150 g maslaca
Za fil: 500 g neslanog krem sira, 250 ml slatke pavlake, 2 kašike skuvane instant kafe, 50 g čokolade za kuvanje, 2 kašike kakaoa za posipanje

PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom, polovinom potrebne količine džema i brašnom. Dodajte maslac. Dobijeno testo rasporedite po dnu kalupa za tortu. Stavite u pećnicu, prethodno zagrejanu na 180 stepeni, i pecite desetak minuta. Izvadite iz pećnice i premažite preostalim džemom Pustite da se ohladi. Sir umutite s pavlakom i rastopljenom čokoladom. Dospite kafu i nastavite s mućenjem. Dobijenu smesu prelijte preko kore. Kalup s tortom stavite u frižider.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:36 pm

Bečka torta

POTREBNO JE
250 g čokolade, 175 g maslaca, 6 jaja, 250 g šećera, 200 g oraha, 150 g čokolade

PRIPREMA
Penasto umutite jaja sa šećerom. U masu dodajte rastopljeni maslac i istopljenu čokoladu, pa sve opet dobro mutite. Dodajte orahe, sve stavite u kalup i pecite sat vremena na 180 stepeni. Kad se ohladi, prelijte sa 150 g rastopljene čokolade.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:37 pm

Doboš torta

POTREBNO JE
biskvit: 6 jaja, 180 g šećera, 180 g oštrog brašna, kora jednog limuna
krem: 4 jajeta, 250 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g čokolade, 250 g maslaca
karamel preliv: 200 g šećera, 20 g maslaca, 2 kašike soka od limuna

PRIPREMA
Penasto umutite žumanca i šećer i dodajte narendanu koru limuna. Ulupajte čvrst šne od belanaca i naizmenično s brašnom umešajte u žumanca. Od dobijenog testa ispecite šest okruglih kora u podmazanom plehu. Za krem na pari skuvajte cela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu, uz neprestano mešanje, dok se smesa dobro ne poveže. Zatim je ohladite i u nju umešajte penasto umućeni maslac. Pet kora premažite kremom i naslažite jednu preko druge. Ostatkom krema premažite i stranice torte. Za karamel stavite šećer da se greje na jakoj vatri dok ne poprimi svetlosmeđu boju. Zatim ga skinite s vatre, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuvajte dok se karamel ne rastopi. Poslednju šestu koru isecite na 16 delova, prelijte vrućim karamelom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:38 pm

REFORM TORTA

POTREBNO JE
8 jaja, pola kilograma šećera, 3 kašike brašna, 250 g mlevenih oraha, 250 g putera
PRIPREMA
Umutite osam belanaca sa 250 g šećera. Dodajte 250 g mlevenih oraha i tri kašike brašna. Pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. Za fil umutite na pari osam žumanaca sa 250 g šećera, pa kada se fil skuva i ohladi, dodajte u njega 250 g umućenog putera. Filujte kore kremom, pa ukrasite po vrhu mlevenim i celim orasima.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:38 pm

ESTERHAZI TORTA

POTREBNO JE
12 jaja, 550 g šećera, 450 g mlevenog lešnika, 5 kašika brašna, 300 g putera

PRIPREMA
Mutite belanca sa 300 g šećera dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte 250 g lešnika i brašno, pa pecite kore u rerni 15 minuta na 200 stepeni.
U međuvremenu za fil penasto umutite žumanca sa 250 g šećera, a kada se prohladi, dodajte 300 g umućenog putera i 200 g mlevenog lešnika.
Filujte kore kremom, a na vrh torte izlijte beli fondan i išarajte čokoladom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:39 pm

KARIPSKA NOĆ

POTREBNO JE
Za kore: 200 g oraha, 80 g brašna, 200 g šećera, 8 belanaca, kora jedne pomorandže
Za fil: 8 žumanaca, 150 g šećera u prahu, sok od dve pomorandže, 80 g istopljene čokolade, 250 g maslaca

PRIPREMA
Ispecite četiri kore tako što ćete za svaku umutiti čvrst sneg od dva belanca i 50 g šećera i drvenom varjačom umešati četvrtinu mlevenih oraha i brašna. Masu sipajte u okrugao tanak pleh obložen papirom za pečenje i sušite je 45 minuta na 180 stepeni. Žumanca penasto umutite sa šećerom, dodajte sok od pomorandže i čokoladu, pa kuvajte na pari. U prohlađen fil dodajte penasto umućen maslac. Kore filujte naizmenično i na kraju celu tortu premažite filom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 2:40 pm

KEKS TORTA

POTREBNO JE
300 g mlevenog keksa, 200 g čokolade, 150 g šećera u prahu, 150 g maslaca, 200 g oraha, rum po potrebi, mleko po potrebi, 2 kesice šlaga

PRIPREMA
Sve sastojke pomešajte s rastopljenom čokoladom i po potrebi dodajte mleko.
Formirajte tortu u oblik koji želite, premažite je umućenim šlagom i ukrasite želeom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 4:37 pm

Vasina torta

Potrebno je:
* 14 jaja,
* 300 g šećera,
* 3 štangle čokolade za kuv.
* 4 kašike šećera u prahu,
* 300 g mlevenih oraha,
* 2 kašike brašna,
* 1,5 dl mleka,
* 1 pomorandža,
* 150 g putera,
* 1 kesica šlaga.

* Priprema:
* Kore: Ulupati sneg od 5 belanaca; U njega dodati 5 kašika šećera i 5 žumanaca, pa još malo mutiti. Zatim dodati 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Peći u podmazanom plehu srednje veličine na 220 stepeni i podeliti na 2 kore.
Fil 1: Popariti 200 g mlevenih oraha, 3 kašike šecera sa 150 dl mleka i ostaviti da se ohladi. Zatim 4 žumanca mešati sa 4 kašike prah šećera, izmešati sa orasima. Dodati struganu koru i sok od 1 pomorandže i 3 istopljene štangle čokolade za kuvanje.
Posebo umutiti 150 g butera i kada je predhodna masa hladna sve zajedno izmutiti.
Fil 2: 200 g šećera špinovati sa malo (vode kao za slatko). Od 4 belanca ulupati sneg, pa onda špinovan šećer polako sipati u sneg od belanaca i ulupati na pari.
Kada se fil ohladi naizmenično mazati jednu i drugu koru sa filovima. Ukrasiti šlagom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 4:38 pm

Japanski vetar

Potrebno je :
Za koru:

* 8 belanaca
* 400 g šećera
* sok od 1/2 limuna


Za fil:

* 8 žumanaca
* 8 kašika šećera
* 3 kašike brašna
* 2,5 dcl mleka,
* 250 g maslaca ili margarina,
* 150 g mlevenih prepečenih lešnika,
* 150 g seckanih oraha,
* 2 kesice šlaga


Način pripreme

Belanca, šećer i sok od limuna umutiti u čvrst šne. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 150 stepeni da se peče. Kora treba više da se suši nego da se peče. Gotovu koru pažljivo istresti iz pleha i iseći po dužini na tri dela.

Za fil, umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati 3 kašike brašna. Masu pomešajte sa 2,5 dl toplog mleka i kuvati na tihoj vatri. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane.

Druga 4 žumanca penasto umutiti sa 250 g margarina i 4 kašike šećera, pa pomešati sa filom koji je predhodno skuvan. Dobro promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti lešnike a u drugi orahe. Prvu koru nafilovati sa filom od lešnika, drugu filom sa orasima, pa završiti trećom korom.

Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 4:39 pm

Torta od bijele čokolade

Sastojci:

Kora:

* 10belanaca
* 200 gr secera
* 1 zumance
* 10 kasika mlevenih
* przenih lesnika
* 3 kasike brasna
* pola praska za pecivo
* Prosusiti na 180 C i seci piskotu po duzini.

Fil:

* 9 zumanac
* 200 gr secera u prahu
* 100 gr bele cokolade kuvati na pari(mikrotalasnoj),kad je mlako dodati 1 margarin
* U ohladjeno dodati 300 gr mlevenih przenih lesnika

Glazura:
2 bele cokolade otopiti i dodati 1 kiselu pavlaku.
Filuje se KORA-FIL-VOCE(visnje,jagode,maline,mix)-SLATKA PAVLAKA – KORA- FIL- VOCE-SLATKA PAVLAKA-GLAZURA.
Visnje je najbolje pre filovanja ocediti na krpi i malo iseckati.
Za ovu meru je dosta pola l slatke pavlake.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 4:40 pm

Milka torta

Kora:
7 belanaca
200 g šećera 100 g samlevenih lešnika
1 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
21 žumance
250 g margarina
2 šlaga
300 g Milke čokolade
300 g Milke bele čokolade

Način pripreme

Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 g šećera, 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni. Tako ukupno 3 kore

Fil:
Skuvati u 1 l mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 g šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 g margarina i 2 šlaga.

Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade ´Milka´sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele ´Milka´ čokolade.

Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora… Na vrhu treba da bude fil.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 5:24 pm

Sladoled torta

Potrebno je

Kora:

* 9 belanaca
* 350 gr. šecera u prahu
* 1 kašika sirceta
* 2 kašike brašna

Fil:

* 9 žumanaca
* 21 kašika šecera
* 460 ml.vode
* 1 kesica pudinga od vanile
* 1 kesica pudinga od cokolade
* 100 gr. cokolade 500 gr. putera
* i 2 kesice šlaga

Pripema:


Belanca umutiti sa šecerom,dodati sirce i brašno.
Sipati u podmazan pleh i peci na 150 stepeni.
To je samo jedna kora i ona je podloga za filove.
Umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šecera i kuvati na pari dok se ne gusne.
U 230 ml.vode i 6 kašika šecera skuvati puding od vanile.Takode u drugih 230 ml.vode i 6 kašika šecera skuvati puding od cokolade ,te skuvanom pudingu dodati 100 gr. cokolade.
Posebno umutiti 500 gr. putera i dodati masi od skuvanih žumanaca.
Tu masu podeliti na 2 dela.Jedan deo dodati pudingu od vanile a drugi deo pudingu od cokolade.Umutiti šlag. Tortu filovati ovako: kora,fil od vanile, fil od cokolade i umucen šlag.


Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 5:26 pm

Panj torta

Za panj tortu se peku:

Dve kore u plehu od rerne, jedna zuta druga braon. Obe po 6 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, a u braon i malo kakao. Za fil treba 800 gr mleka, prvo umutite 5 kasika brasna sa 8 kasika secera i malo mleka, pa sve sipate u ostatak mleka i na pari skuvate fil. Kada se ohladi, dodate margarin (250 gr) i vanilin secer. Prvo namazete braon koru filom i urolate, zatim zutu koru namazete i obavijete oko braon kore. Onda nakoso deo rolata otsecite i prilepite na stranu torte da izgleda kao grana. 3-4 kasike fila odvojite a u ostatak dodati 2 stangle topljene i ohladjene cokolade i tim braon filom namazite tortu spolja, a krajeve belim koji ste odvojili. Sare kao na slici pravite viljuskom a na belim stranama cackalicom ucrtajte krugove da lici na godove panja.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 5:28 pm

Žu-žu torta

Potrebno je:

Kore:
15 belanaca
15 kašika šećera
150 g seckanih oraha
6 kašike brašna
3 kašika ulja

Fil:
15 žumanaca
3 pudinga od vanile
6 kašika šećera
750 ml mleka
1 margarin ili maslac
150 g šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
100 g kokosovog brašna
100 g istopljene čokolade
100 g suvog grožđa
Priprema:

Ispeći 3 kore a svaka kora pojedinačno treba da se pripremi na sledeći način: umutiti 5 belanaca u čvrst sneg sa 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 1 kašikom ulja i tome dodati 50 grama seckanih oraha.

Fil: umutiti 15 žumanaca sa 3 kesice pudinga od vanile i tome dodati 6 kašika šećera. Sve sjedinjeno sipati u 750 ml mleka i kuvati na pari.

Posebno umutiti 1 margarin sa 150 grama šećera u prahu i sastaviti sa ohlađenim filom. Dobijeni fil podeliti u tri jednaka dela. U prvi deo dodati 100 grama mlevenih oraha i 100 grama kokosovog brašna. U drugi deo dodati 100 grama istopljene čokolade i 100 grama suvog grožđa. Treći deo fila ostaje isti.

Ređati sledećim redom: kora — I fil — kora - II fil - kora - III fil.

Tortu ukrasiti po želji.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 5:29 pm

Puž torta

Potrebno je:

I i II kora:
Svaka kora od:
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike samlevenih oraha
1 kašika kakao praha
1 štangla rendane čokolade
pola kašike oštrog brašna

III kora:
4 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike brašna
rendana kora limuna

Beli fil:
500 ml mleka
4 kašike brašna
4 kesice vanilin šećera
200 g šećera u prahu
250 g maslaca
50 g šećera u prahu

Braon fil:
250 g oraha
6 kašika šećera u prahu
malo toplog mleka
2 štanglice rendane čokolade
rendana kora pomorandže
Priprema:

Umutiti 3 jajeta (posebno žumanca, posebno belanca te sjediniti) sa 3 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašikom kakao praha, 1 štanglicom rendane čokolade i 1 kašikom brašna te peći u šerpi od 4 litre. Isti postupak ponoviti i za drugu koru.

Za treću koru takođe umutiti jaja sa šećerom, brašnom i tome dodati rendanu koru limuna i ispeći rolat. Vruće staviti u mokru krpu te uviti u rolat.

Pre filovanja kore prelivati sokom od pomorandže.

Brašno pomešati sa vanilin šećerom i dodati 200 grama šećera te razmutiti u malo hladnog mleka i sipati laganim mlazom u proključalo mleko da bi se skuvao gust krem. Ohladiti i u ohlađeno dodati prethodno umućen maslac sa 50 grama šećera u prahu. Masu podeliti na 2 dela.

Popariti samlevene orahe toplim mlekom (da ne bude retko), tome dodati 2 štanglice rendane čokolade i rendanu koru pomorandže i sve dobro umutiti. Masu podeliti na 2 dela.

Filovati sledećim redom: Poprskati crne kore pomorandžinim sokom i nafilovati I koru belim filom. Potom filovati rolat sa braon filom, ponovo ga uviti. Potom iseći rolat na parčiće debljine oko 2 - 2,5 cm i sečenu stranu ređati na prethodno nafilovanu I koru, tako da prekrije celu površinu torte. Premazati drugim delom belog fila. Na to staviti II koru te takođe premazati braon filom kao i celu tortu.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   Ned Maj 09, 2010 5:30 pm

Torta od sezonskog voća

Potrebno je:

3 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1 šolja oraha
1 šolja griza
1 šolja seckanog sezonskog voća
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 šolja šećera
1 šolja vode
3 štanglice čokolade
Priprema:

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati mleko, orahe, griz, voće, vanilin šećer i prašak za pecivo. Na kraju umešati sneg od belanaca. Masu ispeći u podmazanom kalupu. Ispečenu tortu preliti čokoladnim prelivom.

Preliv: šolju šećera, šolju vode i 3 rebra čokolade otopiti.

Ostaviti da torta upije preliv. Ohladiti.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: <<<TORTE>>>   

Nazad na vrh Ići dole
 
<<<TORTE>>>
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Decije rodjendanske torte :)
» Posne torte i rolati
» Slane torte
» Male torte / Kap Kejk
» Kore za kolače i torte

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: