FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Oktobar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 <<SALATE>>

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: <<SALATE>>   Ned Apr 25, 2010 9:33 pm

RUSKA SALATA


SASTOJCI:

5 šargarepa
2 veća krompira
1 belo pileće meso
100 gr kiselih krastavčića
100 gr graška iz konzerve
1 kašičica senfa
majonez 200 gr
so po ukusu
biber po ukusu

RECEPT:

Skuvati šargarepu, krompir i pileće meso u slanoj vodi. Kada se sve prohladi iseckati na sitne kockice i pomešati sa graškom i krastavčićima isečenim na kockice. Začiniti sa solju, biberom i senfom, pa sjediniti sa majonezom u homogenu masu. Ohladiti salatu u frižideru i ukrasiti je majonezom i povrćem.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Čet Apr 29, 2010 8:32 pm

Salata mimoza


Sastojci:
6 krompira
6 jaja
4 sargarepe
3 kisela krastavcica
300g pileceg parizera
300g feta sira
4dl kisele pavlake
200g majoneza

Povrce obariti u slanoj vodi.Jaja tvrdo skuvati.Odvojeno krupnije izrendati krompir, sargarepu, krastavcice, parizer, sir i belanca.Sjediniti pavlaku i majonez.U providnu ciniju za serviranje redjati: izrendani krompir, premazati ga sa malo mesavine pavlake i majoneza, sargarepu pa ponovo malo preliva i tako dok se ne potrose sve namirnice.Na kraju salatu premazati preostalim prelivom i posuti izmrvljenim zumancima.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Čet Apr 29, 2010 8:36 pm

SALATA NICOIS

Sastojci:
Za salatu :
700gr Mladi krompir beli
150gr boranije mlade
3 kuvana jaja
2 do 3 nane lista
200gr seri paradajza
100gr zelenih maslina bez kostica
400gr tunjevina u limenci
2 komada svezeg krastavca
PRELIV :
120mil maslinovo ulje
1 kasika senfa
kasikica soli

Mlade krompirice oguliti malo staviti iih u vodi koja je predhodno malo posoljena i kuvati ih dok ne omeksaju. Boraniju isto ocistiti i celu staviti da kuva u vodi. Jaja skuvati pa ih ohladiti. U jednu posudu stavimo iseckanu tunjevinu pa preko staviti obaren beli krompir secen na kriske, i celu boraniju kuvanu, dodamo seckan krastavac na kolutove, jaja secena na pola, masline,paradajz iseci na kolutove pa dodati sastojcima. sve to prelijemo sa maslinovim uljem i kasikicom senfa i solju pazljivo izmesati dekorisati listovima nane i ostaviti na hladnom mestu do sluzenja.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:39 pm

„Šarena laža“

POTREBNO JE
200g listova mlade zelene salate, 8 mini-paradajza, velika šargarepa, velika žuta paprika, 100g crnih maslina (bez koštica), 150g svežeg sira, 50g badema u listićima, 50ml Iskon ulja, 50ml balsamico-sirćeta, Začin C, C beli luk u granulama, limun
Supa dana: C krem supa paradajz

PRIPREMA
U šoljici umutite Iskon ulje, sirće, limunov sok i narendanu limunovu koricu, pa C beli luk i Začin C. Listove zelene salate operite, a paradajz isecite na četvrtine. Papriku operite, očistite i narežite na kockice. Šargarepu isecite na tanke trake, a sir na kocke.
Sve sastojke pomešajte u zdeli za salatu, dodajte masline, preliv i listiće badema. Promešajte. Poslužite rashlađenu salatu.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:41 pm

GRČKA SALATA S PIRINČEM

POTREBNO JE
1,5 šolja pirinča, 250 g fete, crvena, žuta i zelena paprika, 180 g iseckanih maslina, 4 mlada luka iseckana na tanke režnjeve, 30 g kapra; za preliv: sok od 2 limuna i izrendana kora limuna, kašika belog vinskog sirćeta, kašika sitno iseckanog belog luka, 1,5 kašičica origana, kašičica senfa, kašičica mlevenog kima, 100 ml maslinovog ulja, 3 kašike prženih pinjola
PRIPREMA
Kuvajte pirinač u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim ga ocedite i isperite u hladnoj vodi, stavite u veliku činiju i prelijte s malo maslinovog ulja. Dodajte iseckane paprike, masline, luk, kapar i fetu iseckanu na kockice. Za preliv u maloj posudi žicom za šlag umešajte sok i izrendanu koru limuna, sirće, beli luk, origano, senf i kim. Postepeno dodajte preostalo maslinovo ulje i po ukusu dodajte so i biber. Prelijte preko salate, lagano izmešajte i ukrasite prženim pinjolama.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:41 pm

MEKSIKANA

POTREBNO JE
450 g pilećeg mesa, 250 g fete, 150 ml jogurta, kašičica čilija, kašičica aleve paprike, biber, 1/2 kašike paradajz pirea, kašika majoneza, kašika maslinovog ulja, kašika seckanog crnog luka, iseckana crvena i zelena paprika, 175 g kukuruza, 175 g kuvanog pirinča
PRIPREMA
Pileće meso isecite na rezance, prodinstajte na vodi i maslinovom ulju, iscedite i stavite u posudu za salatu. U drugom sudu pomešajte majonez, jogurt, začine, paradajz pire i luk, pa prelijte preko piletine. Dodajte paprike i kukuruz pa polako mešajte dok preliv ne prekrije sve sastojke. Skuvani pirinač stavite na tanjir, a mešavinu piletine složite u sredinu, preko svega dodajte fetu isečenu na kockice i poslužite uz zelenu salatu začinjenu limunovim sokom i prelivom od ulja pomešanim sa začinskim biljem.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:44 pm

SALATA OD BOSILJKA I BADEMA

POTREBNO JE
crvena paprika, 4 kašičice maslinovog ulja, 100 g badema, 200 g bosiljka, 250 g fete, 300 g špargle isečene na komade, 125 g crnih maslina, lepinja; ZA PRELIV: 125 ml maslinovog ulja, 4 kašike soka od limuna, 2 kašike meda, 2 kašičice origana, biber
PRIPREMA
Zagrejte roštilj ili teflonski tiganj. Pecite papriku isečenu na četvrtine dok gornja strana ne potamni. Isecite je na trake i ostavite na stranu. Sve sastojke za preliv stavite u malu posudu i dobro protresite. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja, dodajte bademe i pržite dok ne potamne. Sve sastojke stavite u činiju za salatu, prelijte i služite uz lepinju. Umesto bosiljka možete upotrebiti svež spanać, brokoli ili zelenu salatu.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:45 pm

Italijanska salata

POTREBNO JE
100 g rukole, 150 g paradajza, 80 g parmezana, malo maslinovog ulja, malo sirćeta „aćeto balzamiko“

PRIPREMA
U odgovarajuću posudu stavite rukolu, paradajz, isečen na kolutove, a začinite maslinovim uljem i aćeto balzamikom. Po površini salate poređajte parmezan isečen na tanke listiće.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:46 pm

Valdorf salata

POTREBNO JE
1 veći koren celera, 3 kašike majoneza, 1 limun, 1 veća kisela jabuka, so, 200 ml kisele pavlake, 70 g oraha
PRIPREMA
Jabuku i celer oljuštite. Jabuku očistite od semenki i isecite je na kockice, a celer krupno narendajte. Pomešajte celer i jabuku i pospite sokom od limuna. Pavlaku i majonez umutite, pa prelijte preko celera i jabuke, dobro sjedinite i stavite da se ohladi. Salatu pre služenja pospite krupno seckanim orasima.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:48 pm

Biftek salata

POTREBNO JE
1 kg bifteka, 100 g zelene salate, 100 g radiča, 100 g rukole, 30 ml maslinovog ulja, 3 limuna, 160 g paradajza, 60 g oraha, 100 g gorgonzola sira

PRIPREMA
U odgovarajućoj posudi isecite i stavite prethodno opranu zelenu salatu, radič i rukolu, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Na salatu ravnomerno rasporedite četiri kriške paradajza, a po salati pospite sitno iseckane orahe i gorgonzolu isečenu na sitne kockice. Zatim uzmite komad bifteka, istanjite ga, ispecite, isecite na tanke dugačke štapiće i poređajte po salati.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:49 pm

CEZAR SALATA

POTREBNO JE
100 g dimljene slanine, 200 g pilećeg filea, 30 g parmezana, 3 čena belog luka, 2 parčeta tost hleba, zelena salata, dva čeri paradajza, sok od 1 limuna, pavlaka, majonez, maslinovo ulje, biber, so.

PRIPREMA
Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:51 pm

Aromatična soja

POTREBNO JE
100 g komadića soje, list peršuna, biber u zrnu, granule belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, sok jednog limuna, brašno, suvi biljni začin, 2 paprike, zelena salata
PRIPREMA
U hladnu vodu stavite suvi biljni začin i odreske soje. Kuvajte desetak minuta, pa ih dobro ocedite. Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, granule belog luka, suvi biljni začin, bosiljak i origano, pa prelijte odreske i ostavite ih da odstoje.
Potom ih ispržite na vrelom ulju. Sveže paprike i salatu isecite na trake i služite uz soju i pirinač.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:51 pm

Salata od belog mesa

POTREBNO JE
300 g pečenog pilećeg belog mesa, 100 g pirinča, 100 g šunke, konzerva ananasa, beli luk, 2 paradajza, 150 g kuvanog graška, pavlaka, 2 kašike karija, prstohvat šećera, biber, so
PRIPREMA
Šunku i 150 g pilećeg mesa isecite na kockice, a dugih 150 g mesa na filete. Skuvajte pirinač, pa ga pomešajte s pola prokuvanog soka od ananasa. Ananas i paradajz isecite na kockice. Pavlaku pomešajte s ostatkom soka od ananasa i karijem. Zašećerite, posolite i pobiberite. U činiji pomešajte sve sastojke i prelijte ih pripremljenim prelivom. Servirajte s pecivom i pilećim filetima.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:55 pm

„Materinski instinkt“

POTREBNO JE:
250 g Mistral tunjevine (iz konzerve), 100 g Favola kukuruza,1 mala crvena paprika, 100 g C pasulja, 100 g sira, C beli luk u granulama ili 2 luka kozjaka (ljutike), 1 limun, 3 velike kašičice majoneza, Začin C, C biber, C origano, C bosiljak, C peršun
PRIPREMA:
Papriku oprati i očistiti, posušiti je, pa je narezati na sitne kocke. Zrna pasulja kratko blanširati u posoljenoj vodi. Sačekati da se ohlade. Tunjevinu i slatki kukuruz ocediti. Sir narezati na kockice. U veliku posudu istresti papriku, sir, zrna pasulja, tunjevinu i slatki kukuruz, dodati naseckani luk kozjak i C beli luk u granulama, C origano, C bosiljak i C peršun, limunov sok i naribanu limunovu koricu te i majonez.
Posoliti i pobiberiti. Sastojke dobro promešati.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:56 pm

Vitaminska salata

POTREBNO JE
šaka crnih maslina bez koštice, šaka zelenih maslina s paprikama, zelena salata, glavica crvenog luka, 1 žuta paprika, 50 g plavog sira, so, biber, maslinovo ulje, 1 limun

PRIPREMA
Zelenu salatu operite i ocedite. Listove nakidajte na krupnije komade, pa ih rasporedite po tanjiru. Sir i crveni luk isecite na krupnije kocke, zelene masline prepolovite, a papriku isecite na kolutove. U činijici pomešajte maslinovo ulje, so, biber i sok od limuna, pa kašikom prelijte preko salate.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:57 pm

Salata od blitve

POTREBNO JE
pola pakovanja grkljančića, 150 g šargarepe, 2 veze blitve, 150 g kiselih krastavčića, kašika seckanog vlašca, 200 ml posnog majoneza, kašika limunovog soka, so

PRIPREMA
Blitvu operite i isecite na uzane trake. Posolite, blago izgnječite rukama i ostavite da stoji pola sata. Šargarepu skuvajte tako da ostane tvrđa, pa je isecite na kockice, kao i krastavčiće. Grkljančiće skuvajte i ocedite je. Pomešajte blitvu sa iseckanim krastavčićima i šargarepom, dodajte vlašac i sve sjedinite s majonezom. Začinite sokom od limuna i posolite po ukusu. Pomešajte s obarenom testeninom i poslužite toplo ili hladno.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:58 pm

Celer-tvist salata

POTREBNO JE
1 glavica celera od 500-600 g, 100 g susama, 100 g smrznutih zrna kukuruza, 100 g punomasnog sremskog sira, 200 g majoneza, so, biber
PRIPREMA
Očistite pa narendajte celer na sitno rende. Smrznuti kukuruz prelijte vrelom vodom, pa ga ocedite čim proključa. Nasuvo propržite susam da blago požuti. Pomešajte sve sastojke i ostavite salatu u frižideru pola dana da dobije pravi, pun ukus.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:59 pm

Riblji toranj

POTREBNO JE
400 g fileta oslića, kocka za supu od povrća, 0,5 l vode, 100 g smrznutog kukuruza šećerca, 1 struk praziluka, 1 veća šargarepa isečena na tanke štapiće, 100 g tartar sosa, so, biber, malo mirođije za ukrašavanje, duboka metalna modla promera oko 10 cm

PRIPREMA
U supu od kocke stavite cele riblje filete i kuvajte na tihoj vatri 8-10 min. Izvadite ih rešetkastom kašikom i začinite po ukusu. Stavite šargarepu u supu i kuvajte poklopljeno 3-4 min. Izvadite šargarepu, stavite kukuruz samo da provri, pa procedite zrnevlje. Svetlozeleni deo praziluka isecite na sitne kocke. Nekoliko krupnih komada ribe ostavite na stranu. Ostatak izdrobite, pomešajte s kukuruzom, polovinom praziluka i s dve trećine sadržaja kesice tartar sosa. Sjedinite ostatak praziluka i tartar sosa. Stavite modlu na sredinu tanjira za serviranje, pa ređajte naizmenično deblje slojeve riblje salate i tanje slojeve salate s prazilukom. Izvucite modlu i ukrasite toranj komadima ribe, štapićima šargarepe i strukovima mirođije.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:59 pm

Pikantna tunjevina

POTREBNO JE
1 konzerva komadića tunjevine, 400 g preliva sa renom, 200 g rendanog belog kupusa, 400 g kuvanog rendanog krompira, biber, so, 50 g maslina bez koštica za dekoraciju
PRIPREMA
Ocedite tunjevinu od ulja. Narendajte kupus, posolite ga i procedite posle 10-15 min. Pomešajte sve sastojke, dodajte preliv sa renom, začinite po ukusu i služite uz masline i prepečen hleb.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 10:59 pm

Crvena klasika

POTREBNO JE
500-700 g crvenog kupusa, 100 g šunke, 200 g žutog tost sira, 100-200 g mlevenih oraha, 400 g smrznutog kukuruza, 1 veći krompir, 200 g niskokaloričnog majoneza, so, biber
PRIPREMA
Krompir nasecite na kockice, kuvajte 10 minuta, dodajte kukuruz, kuvajte još minut-dva, pa sve ocedite i pomešajte s fino nasečenim kupusom. Dodajte šunku i sir nasečene na tanka rezanca, majonez i mlevene orahe. Začinite salatu po ukusu i ostavite je da odstoji 24 sata pre služenja.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 11:01 pm

Goveđa salata

POTREBNO JE:
½ šolje majoneza, 2 kašike sirćeta, C ljuti senf, C beli luk u granulama, ½ kašičice šećera, paradajz oljušten i očišćen od semenki, C bosiljak, par kolutova crvenog luka, 300g goveđeg mesa, C začin, C biber mleveni, Iskon ulje
Recept:
Napraviti sos od majoneza, sirćeta, C ljutog senfa, C belog luka i šećera. Pomešajti paradajz isečen na štapiće, C bosiljak, crveni luk i malo Iskon ulja. Meso iseći na trake, posuti C začinom, C biberom i peći na umerenoj temperaturi 10 minuta, na Interprom Bosch šporetu. Ispečeno meso pomešati sa sosom.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 11:03 pm

Tajlandska salata − „Cunami salata“

POTREBNO JE:
200g integralne testenine, 300g tofua, Iskon ulje, 200 g C kornišona, 1 crvena paprika;
Preliv: 1 kašičica C đumbira, 1 ljuta papričica, 70 g pečenog neslanog kikirikija, 1 praziluk, 2 kašičice soja umaka, C beli luk u granulama, 1 kašičica smeđeg šećera, 2 kašičice C blagog kečapa, 2 kašičice Iskon ulja
Recept:
Integralnu testeninu stavite u zagrejanu posudu i prelijte vrelom vodom. Ostavite da stoji dok testenina ne upije vodu i postane mekana. Tofu isecite na kockice i propržite u dubokom Iskon ulju do zlatnožute boje. C kornišone iseckajte na krupnije kocke. U posudi pomešajte oceđenu testeninu, kornišone i iseckanu crvenu papriku na stapiće. Za salatni preliv u Interprom Bosch blenderu: C đumbir, sitno narezanu ljutu papričicu, zdrobljeni kikiriki, narezani praziluk, soja umak, C beli luk u granulama, šećer, C blagi kečap i Iskon ulje. Ovim prelijte salatu

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 11:04 pm

Krompir salata

POTREBNO JE
1 kg krompira, veza mladog luka ili luka vlašca, 1 zelena ljuta papričica, kašika svežeg peršuna, 1 limun, 100 ml maslinovog ulja, kašičica suvog biljnog začina, so, biber, 50 g biljnog kačkavalja
PRIPREMA
Krompir operite i skuvajte u ljusci. Dok se krompir kuva, pomešajte ulje, sok od limuna, sitno iseckan luk, sitno iseckanu ljutu papričicu i začine. Kuvan krompir oljuštite, isecite na deblje kolutove, posolite i prelijte mašavinom ulja, limuna i začina. Dok je toplo, odozgo narendajte biljni kačkavalj.

Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 11:05 pm

Mocarela i čeri tomato salata

POTREBNO JE
60 g bebi mocarele, 60 g čeri paradajza, 40 g listova radiča, 40 g svežeg bosiljka, 3 crne masline bez koštica, 30 ml maslinovog ulja, malo origana, kašičica pesto sosa, 2 kašike belog vina
PRIPREMA
U činiju stavite sir isečen na manje komade, polovine čeri paradajza i oprane, osušene listove radiča i bosiljka. U maslinovo ulje dodajte origano, pesto sos i vino. Sve dobro umutite, dresingom prelijte salatu i ukrasite je seckanim maslinama.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
nexy92

avatar

Broj poruka : 723
Datum upisa : 03.03.2010

PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   Sub Maj 08, 2010 11:08 pm

Meksička salata

POTREBNO JE
80 g pečenog goveđeg ramsteka, 40 g crnog kuvanog pasulja, 40 g kuvanog kukuruza šećerca, 35 g sveže paprike, 2 kašike kečapa, kašičica čili sosa, kašičica vorčestera
PRIPREMA
Ramstek isecite žilijen, tj. na trake, pa meso pomešajte s pasuljem, kukuruzom šećercem i paprikama isečenim na trake. Sve stavite u činijicu i prelijte dresingom od kečapa, čili sosa i vorčestera.
Nazad na vrh Ići dole
http://angels.motionsforum.com
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: <<SALATE>>   

Nazad na vrh Ići dole
 
<<SALATE>>
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Najukusnije salate: Salata kao obrok
» Salate
» Posne salate
» Šarene salate
» Posne salate

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: