FELIKS

FELIKS
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  
Oktobar 2017
PonUtoSreČetPetSubNed
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
KalendarKalendar
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Zadnje teme
» Romanticne poruke
Sre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence

» Tose Proeski
Sre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence

» <<<<LOVE>>>>
Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1

» Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanra
Pon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica

» SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA
Čet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja

» Ta slatka stvorenja
Ned Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1

» AL@PACE DOBRO DOSLI
Sub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1

» Ko su najvatreniji ljubavnici
Sub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1

» Strana muzika
Uto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica

Naj bolji poslanici
PlavoOoka
 
nexy92
 
Admin
 
Maicka
 
ORAO
 
Danica
 
Anchica
 
helen77
 
Galeb1
 
tamnokosa
 
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Affiliates
free forum
brothersoft.com
radio-feliks
Ko je trenutno na forumu
Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 30 dana Pet Nov 19, 2010 9:09 pm
Statistike
Imamo 41 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je auroreta1

Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme

Delite | 
 

 Recepti ... od svega po malo, bilo bi dobro da se za jela, predjela, kolace i td.. teme zasebno otvaraju da bi bile preglednije

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
ORAO

avatar

Broj poruka : 89
Datum upisa : 05.05.2009
Godina : 39
Lokacija : Jagodina

PočaljiNaslov: Re: Recepti ... od svega po malo, bilo bi dobro da se za jela, predjela, kolace i td.. teme zasebno otvaraju da bi bile preglednije   Čet Maj 07, 2009 10:05 pm

BAS JE UKUSNA SAMO FALI SECER Razz
ja sam napravio nesto lepse/kupio sam u poslasticarnici/
prvo sam prodavacicu osamutio

pa doneo ovo

e sada sledi recept za besplatan dorucak na starinski nacin.
Potrebne su dve case drskosti i jedana solja naivnosti,kao i dobra pijaca.
pripremanje:
lepo se obuci sloziti nevinu facu i uci na pijac gde se prodaje kajmak i sir.
Pocinje se sa sirom.
-dobro jutro posto sir,mogu da probam?
-previse je slan.Drugi je mlad treci star...tako isto sa kajmakom.
posle 30 proba zasitite se a ne kosta nista. Razz
nego da ja nisam promasio temu scratch
Nazad na vrh Ići dole
ORAO

avatar

Broj poruka : 89
Datum upisa : 05.05.2009
Godina : 39
Lokacija : Jagodina

PočaljiNaslov: Razni recepti   Pet Nov 13, 2009 7:05 pm

ReceptiČokoladni mus
Istopiti čokoladu s puterom. Odvojiti žumanca od belanaca i umutiti belanca. Zatim žumanca dodati u istopljenu čokoladu i tu smesu sipati u belanca. Staviti u frižider i ostaviti da se ohladi.




Sočni gulaš
Meso dobro oprati i prosušiti, a crni i beli luk sitno iseckati. Paprike oprati, preseći napola i očistiti od semenki. Kiseli kupus sitno iseckati. Paradajz oprati i takođe sitno iseckati. Zagrejati ulje u jednoj posudi i zapeći meso sa svih strana. U to dodati crni i beli luk i sve zajedno propržiti. Zatim dodati kockice paprike, kiseli kupus i paradajz sa sopstvenim sokom.

Teletina u sosu od paradajza
Bosiljak dobro oprati i očistiti, a onda iskidati listiće. Meso oprati, očistiti, obrisati suvom krpom, posoliti i pobiberiti. Na svaki rolat staviti po komad sira, a preko dodati po 2-3 listića bosiljka. Meso oblikovati u rolnice i zabosti čačkalice.



Mađarski gulaš
Meso narežite na male komade. Slaninu narežite na kockice, pa je propržite na masti. Zatim dodajte iseckani crni i beli luk, pa narezano meso, očišćenu papriku isečenu na rezance i oguljeni paradajz isečen na kriške. Sve to zajedno dinstajte, uz dolivanje vode, dok meso i povrće potpuno ne omekša. U gotov gulaš dodajte dobro oprani suvi feferon. Poslužite uz kuvani slani krompir.





Teletina punjena šunkom
Meso oprati i obrisati ga suvom krpom. Oprati i očistiti bosiljak, pa iskidati listiće. Začiniti rolate i namazati ih senfom. Svaki režanj šunke preseći napola, izrendati sir i svaki komad sira i šunke začiniti sa 4 listića bosiljka. Oblikovati meso u rolnice i zabosti čačkalice. Zagrejati maslinovo ulje i pržiti na njemu rolnice od mesa uz stalno okretanje. Doliti malo vina i supe i poklopljeno dinstati 20 minuta.





File sa žalfijom
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Filete posoliti i pobiberiti. Propržiti ih sa svih strana na dve kašike ulja. Zatim izvaditi meso, obložiti ga listićima žalfije i uviti u režnjeve slanine. Pričvrstiti slaninu drvenim štapićima i premazati preostalim uljem. Peći 30 minuta na srednjoj temperaturi.


Zečetina s' maslinama
Zečetinu oprati, osušiti i iseckati na komadiće. Oprati limun, iseći ga napola, pa iscediti. Očistiti beli luk, pa ga izgnječiti s ruzmarinom i biberom. Dodati limunov sok, so i dve kašike maslinovog ulja. Preliti zečetinu tom marinadom, pa ostaviti 30 minuta da odstoji. Zagrejati četiri kašike ulja, dodati meso, ispržiti ga, pa ga izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Dodati sok od paradajza i vino, pa ukuvati. Dodati meso, pa kuvati 30-40 minuta na tihoj vatri.







Nazad na vrh Ići dole
 
Recepti ... od svega po malo, bilo bi dobro da se za jela, predjela, kolace i td.. teme zasebno otvaraju da bi bile preglednije
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Dobro došli dragi gosti
» Šta vam krade dobro raspoloženje
» "Veza" na jedno veče
» Da li je dobro biti sam?
» Pamtite li dobro ili loše?

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FELIKS  :: Svastara :: BAKINA KUHINJA-
Skoči na: